Ontdek de effectieve aanpak van couperose, ook bekend als teleangiectastieën, bij Blush Skin Institute in Haarlem. Couperose wordt gekenmerkt door permanente verwijde rode en/of blauwe bloedvaatjes in het gezicht, vaak veroorzaakt door verminderde elasticiteit van de vaten. Familiale aanleg, overmatige zonblootstelling en temperatuurschommelingen behoren tot de meest voorkomende oorzaken. Deze cosmetisch storende aandoening komt vaak voor op de wangen, neus en kin, maar met onze geavanceerde GentleMax Pro laser bieden we effectieve behandelingen.

Het Consult bij Blush Skin Institute

Bij uw eerste consult bij Blush Skin Institute heeft u een persoonlijk gesprek met de toegewijde huidspecialist die uw behandeling zal uitvoeren. De huidspecialist evalueert uw geschiktheid voor de GentleMax Pro laser door uw medische geschiedenis en eventueel medicijngebruik te bespreken. Eerlijkheid over uw gezondheid is cruciaal voor een veilige behandeling. Samen met de huidspecialist bespreekt u uw wensen en krijgt u een uitgebreid advies. Indien u besluit tot behandeling, wordt er een informed consent en behandelingsovereenkomst ondertekend.

Nieuwsgierig geworden?

Wil jij ook kennismaken met de huidverbeterende couperose behandeling van Blush Skin Institute? Boek online of neem contact op voor het inplannen van een afspraak. Als je vragen hebt over jouw huid of de mogelijkheden die wij bieden, stel ze gerust!

Maak een afspraak

Voorbereiding op de Behandeling

Gedurende zes weken voor de behandeling vermijdt u zonlicht zoveel mogelijk en beschermt u uw huid met minimaal SPF 30. Gebruik van zelfbruinende crèmes is in deze periode niet toegestaan. Op de dag van de behandeling geen make-up op het te behandelen gebied en vermijd sieraden die laserlicht kunnen weerkaatsen. De behandeling gebeurt zonder verdoving.

De GentleMax Pro Behandeling

Blush Skin Institute maakt gebruik van de GentleMax Pro laser, die het Nd Yag systeem (1064nm) en de Alexandrite laser (755nm) combineert. Foto’s worden vooraf genomen, en na reiniging en bescherming van de ogen, start de behandeling. De meeste mensen ervaren de behandeling als licht gevoelig maar niet pijnlijk. Na de behandeling wordt de huid gekoeld om zwelling en roodheid te verminderen.

Na de Behandeling

Lichte zwelling en roodheid na de behandeling zijn normaal. Advies voor thuis: koelen met een cool pack, met een tissue of gaasje tussen de cool pack en de huid. Korstjes kunnen ontstaan maar niet krabben om infecties en littekenvorming te voorkomen. Voorzichtigheid met de zon is essentieel tot 6 weken na de laatste behandeling, gebruik SPF 30. Intensief sporten, sauna en hete baden vermijden de eerste week na de behandeling.

Het Resultaat en Mogelijke Risico’s

Het resultaat varieert per persoon, met vaatjes die tot 80% verminderen. Gemiddeld zijn 1-3 behandelingen nodig voor vaatjes in het gelaat. Mogelijke risico’s worden besproken, maar de kans op complicaties is zeer klein dankzij de specifieke werking van de laser.

Wie Komt Niet In Aanmerking?

Zwangere vrouwen en mensen met bepaalde medicatie komen niet in aanmerking voor behandeling. Advies voor nazorg en mogelijke risico’s wordt uitgebreid besproken.

Nazorg Laser Behandeling

Advies voor thuis: koelen indien nodig, vermijd krabben aan korstjes, bescherm de huid tegen zonlicht, en volg de voorgeschreven nazorginstructies zorgvuldig op.