Wat is acne?

Acne (acne vulgaris) is een huidaandoening die ontstaat door verstopping of ontsteking van de talgklierfollikel. We kennen het allemaal in meer of mindere mate uit de puberteit, maar ook op latere leeftijd kan de huid onrustig zijn door actieve acne.

De mate waarin acne voorkomt wisselt in hevigheid. Bij de een blijft het bij een paar onopvallende puistjes, bij de ander is het een uitgebreide aandoening met behalve pukkels en puistjes in het gezicht (neus, voorhoofd, wangen) ook op de rug en de schouders, in de hals of nek.

De impact die ernstige acne heeft op iemands leven kan groot zijn; het kan gepaard gaan met fysieke klachten zoals pijn en jeuk, maar een ernstige vorm van acne kan ook zorgen voor psychische klachten. Depressies, gedragsproblemen en zelfs angstverschijnselen kunnen een gevolg zijn van acne.


Ernstige acne is goed te behandelen

Het behandelen van acne heeft dan ook op veel tieners en jongvolwassenen een levenskwaliteit verbeterend effect, het vergroot het zelfvertrouwen. Ook het vervagen van de littekens (op latere leeftijd) behoort nu gelukkig tot de mogelijkheden!

Voor het behandelen van acne in de actieve fase heeft Blush Skin Institute verschillende behandelmethoden die effectief de huid verbeteren: in deze fase zijn de Fruitzuurpeeling en de Collageen lichttherapie de meest doeltreffende behandelingen.

Acne


Acne littekens

Acne littekens

Doordat de huid nieuw collageen gaat aanmaken worden de acne littekens van binnenuit opgevuld waardoor ze minder diep zullen worden.


AFSPRAAK MAKEN

In een vrijblijvend intakegesprek zullen we samen met u bepalen welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Om een nog beter beeld van jouw huid te krijgen, kan ook de skin analyse ingezet worden. Met deze scan krijgen we een uitgebreid en objectief beeld van jouw huid, de huidstructuur en de diepere huidlagen. We maken zes verschillende foto’s met diverse belichtingen. Op die manier wordt het onzichtbare in jouw huid zichtbaar!

Ook als je geen huidklachten hebt, helpt een huidscan om te bepalen welke factoren jouw ideale huidconditie in stand houden en hoe je jouw droomhuid kunt behouden.

Check je zorgverzekering

De behandeling van acne in het gezicht kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Dit is afhankelijk van jouw aanvullende verzekeringspakket. Vraag je zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Wij zijn aangesloten bij het Anbos.

 

Afspraak maken Terug naar overzicht