Blush Skin Institute is gespecialiseerd in het verwijderen van ongewenste haargroei op gezicht en lichaam. Die uitsluitend door Anbos geregistreerde Schoonheidsspecialisten uitgevoerd wordt.

Voor mensen met grijs, blond en rood haar is elektrische epileren de enige effectieve mogelijkheid om de haargroei te vernietigen.

De beste behandeling

Het meest effectief is om ongewenst haar definitief te verwijderen d.m.v. lasertherapie. Helaas moet een haar pigment bevatten voordat het door de laser gepakt kan worden. Bij blonde en grijze haren kan lasertherapie niet ingezet worden, omdat bij deze haren het pigment ontbreekt. Voor deze haren is er nog een andere optie, namelijk elektrisch epileren.

Werking elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen wordt uitgevoerd d.m.v. een minuscule naald die de schoonheidsspecialist in het haarzakje laat glijden. Eenmaal in het haarzakje wordt er een stroompje door de naald heen geleid. Dit zorgt ervoor dat het haarzakje verhit raakt en ook de kleine bloedvaatjes die het haarzakje voorzien van voedingsstoffen. Door deze verhitting worden de cellen beschadigd en worden ze door uw lichaam opgeruimd. Doordat er nu geen pigment nodig is, maar het haarzakje verhit wordt, kunnen alle haren hiermee behandeld worden.

Groeicyclus

De reden dat er meerdere behandelingen nodig zijn is dat een haar een groeicyclus heeft. Deze groeicyclus heeft drie verschillende fases, namelijk de groeifase (anagene fase), de overgangsfase (katagene fase) en de rustfase (telogene fase). Eén van deze fases is de groeifase (anagene fase), hier zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling het meest effectief. Niet alle haren bevinden zich tegelijkertijd in de groeifase (anagene fase).

Resultaat

Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen, kan er lichte roodheid en een lichte zwelling optreden. Deze reacties verdwijnen binnen enkele uren. Daarnaast kunnen er korstjes ontstaan en kan de huid wat gaan schilferen. Het is belangrijk niet aan deze korstjes en schilfers te gaan krabben, vanwege de kans op pigmentverschuivingen. Mocht er toch pigmentverschuivingen ontstaan zou dit naar verloop van tijd weer herstellen op enkele uitzondering na.

Intake

Tijdens de intake wordt door de schoonheidsspecialiste bekeken of u een geschikte kandidaat bent voor elektrisch epileren. Om dat te kunnen bepalen worden de huid en haren onderzocht, hieruit volgt een diagnose. Op basis van deze diagnose wordt er een behandelplan opgesteld, waarbij gekeken wordt welke behandeling (of welke combinatie daarvan) het beste resultaat gaat geven. Blijkt het dat elektrisch epileren niet de meest effectieve keuze is, dan wordt er gekeken of er een andere behandelmethode een optie kan zijn. Therapietrouwheid is een voorwaarde voor het resultaat van de behandeling. Tevens wordt er gekeken of er een andere behandelmethode een optie kan zijn. U krijgt op maat gemaakte informatie en advies verstrekt, met betrekking tot de voor- en nazorg, die erg essentieel voor uw behandeling zijn.

Kosten 30 minuten 42,50

Vergoeding

Bij een aanvullende verzekering wordt een gedeelte van de behandelingen voor overmatig gezichtsbeharing vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor de polisvoorwaarden.