Oorzaken van een droge huid

De oorzaken die een droge huid (te weinig talgafscheiding) veroorzaken zijn soms moeilijk vast te stellen. Een huid met een fijne huidstructuur, met een van nature dunne hoornlaag, vertoont vaak vroeg tekenen van droogheid en veroudering.

Een droge huid heeft fijne poriën die nauwelijks zichtbaar zijn en een dunne hoornlaag waarin vaak chronisch uitgezette bloedvaatjes te zien zijn. Dit huidtype is gevoelig en reageert snel met rode vlekken. Een droge huid heeft als eigenschap dat vocht moeilijk wordt vastgehouden waardoor de hoornlaag snel vochtarm wordt.

Oorzaken van een droge huid kunnen zijn:

  • erfelijkheidsfactoren
  • een te lage stofwisseling
  • een te vetarme voeding
  • overmatig invloed van zon en wind
  • leeftijd: hormonale invloeden

Wat is er te doen aan een droge huid?

Een eerste stap is het gebruiken van reinigende, verzorgende en beschermende cosmetica die is afgestemd op de droge huid. Dit huidtype heeft baat bij voedende/beschermende behandelingen in de vorm van een kuur.


Hoe behandelt Blush Skin Institute dit huidtype?

Voor de droge huid zijn alle beauty gezichtsbehandelingen van Blush Skin Institute in combinatie met de Casmara alginaat maskers of de Medik8 Age Defying Facial geschikt en doeltreffend.

Droge huid


AFSPRAAK MAKEN

In een vrijblijvend intakegesprek zullen we samen met u bepalen welke behandeling voor u het meest geschikt is.
Om een nog beter beeld van jouw huid te krijgen, kan ook de skin analyse ingezet worden. Met deze scan krijgen we een uitgebreid en objectief beeld van jouw huid, de huidstructuur en de diepere huidlagen. We maken zes verschillende foto’s met diverse belichtingen. Op die manier wordt het onzichtbare in jouw huid zichtbaar!
Ook als je geen huidklachten hebt, helpt een huidscan om te bepalen welke factoren jouw ideale huidconditie in stand houden en hoe je jouw droomhuid kunt behouden.

Afspraa/afspraak-en-contact/k maken Terug naar overzicht