Schimmelnagels kunnen voorkomen aan de nagels van tenen of vingers. Over het algemeen komt het vaker voor bij de teennagels dan aan de vingernagels. Schimmelnagels worden ook wel kalknagels genoemd.

Een schimmelnagel kun je herkennen aan wit-geel, groen of bruine verkleuringen op de nagel. Meestal krijgt eerst de zijkant van de nagel een andere kleur, daarna ook de rest van de nagel. Ook worden de nagels dik en brokkelig. Het kan zelfs zo zijn dat de nagel een stukje of helemaal los laat.

Gelukkig zijn schimmelnagels niet gevaarlijk, wel kun je jezelf er ongemakkelijk door voelen. Schimmelnagels zijn besmettelijk. De schimmel zit in schilfers van de huid of van de nagel. De schilfers laten los van de huid of nagel en komen op bijvoorbeeld de vloeren van zwembaden, doucheruimtes en sportruimtes terecht. Als je deze schilfers op je huid of nagels krijgt, kun je schimmelnagels oplopen.

Wij kunnen schimmelnagels op een veilige en effectieve manier behandelen door middel van laser. Laser behandelingen bij schimmelnagels zijn vele malen effectiever dan de behandel middeltjes die te koop zijn bij de drogist. Ook zijn de resultaten over het algemeen langdurig en komt de schimmelnagel na de behandeling niet terug.


Geschikte behandelingen zijn

Nagels