Medik8 Peels zijn samengesteld om specifieke huidproblemen aan te pakken. Ze zijn de perfecte keus voor wie op zoek is naar het beste resultaat.

In principe komt iedereen (vanaf de puberteit) in aanmerking voor een peeling. Met het ouder worden gaat de kwaliteit van de huid achteruit. Zon, roken, stress en hormonale veranderingen doen hier nog een schepje bovenop.

De huid is opgebouwd uit miljoenen cellen. Met de tijd kan de huid steeds moeilijker haar dode of beschadigde huidcellen kwijt en vervangen door gezonde nieuwe huidcellen. Het resultaat is een vale, grauwe en vlekkerige huid. Met de nieuwe Medik8 Peelings kunnen we op een veilige en gecontroleerde manier de laag met de beschadigde huidcellen verwijderen. Hierdoor wordt de ‘gezonde huid’ weer zichtbaar en kan uw huid weer stralen!


De behandeling:

We kijken eerst waar jouw huid behoefte aan heeft en bepalen in overleg welke peeling we gaan inzetten en hoe jouw huid daarop gaat reageren. Een paar weken of dagen (afhankelijk van de behandeling) voor de behandeling is het noodzakelijk je huid voor te bereiden met de juiste producten, wij vertellen je hierover alles in het intakegesprek.

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd en voorbereid op de peeling. Direct na het aanbrengen voelt de peeling een een beetje warm of branderig aan. Na het verwijderen van de peeling is dit gevoel binnen een uur verdwenen. Je huid vertoont roodheid en lichte zwelling, dat is normaal en trekt binnen enkele uren weer bij.


Adviezen na een peeling

  • Het is noodzakelijk om de bijbehorende producten te gebruiken om je huid optimaal voor te bereiden op de peeling en na de peeling te verzorgen.
  • Onderga met regelmaat een peeling, zo behoud je optimaal resultaat!
  • Vermijd na de behandeling blootstelling aan zonlicht.
  • Smeer tijdens tijdens de gehele kuur je gezicht in met een sunblock met een hoge SPF als je blootstelling aan zon niet kunt vermijden. Zo voorkom je hyperpigmentatie.
  • Twee tot vier dagen na de behandeling kan de huid gaan schilferen en egale roodheid vertonen, probeer niet te ‘pulken’ aan eventuele schilfertjes of korstjes.

Roken vertraagt het wondgenezingsproces, waardoor het langer duurt voordat de huid of korstvorming geneest


MEDIK8 EYE PEEL

Een chemische peeling voor het gebied rondom de ogen om lichte oneffenheden, lijntjes en huidveroudering te behandelen. Groot voordeel: minimale social downtime! Je huid vervelt niet vervellen, maar vernieuwt zich licht gedurende 1 week. Deze behandeling kun je goed combineren met de Medik8 Acne of Anti-Age peeling voor het gezicht en kan regelmatig (om de 3 tot 5 weken) worden herhaald.


MEDIK8 AGE PEELING

Deze chemische peeling voor het gezicht behandelt lichte oneffenheden, lijntjes en littekens en huidveroudering. Deze behandeling kan ook gecombineerd worden met de Medik8 Peeling Ogen en regelmatig (om de 3 tot 5 weken) worden herhaald.


MEDIK8 BETAPEEL

Een relatief milde peel die de strijd aangaat met verstopte poriën, mee-eters en ontstekingen. Deze peeling brengt acné snel onder controle en verlaagt het risico op toekomstige uitbraken en littekens.

Ons advies is om 1 week voor de eerste BetaPeel een 30 minuten Reinigingsbehandeling te nemen voor het beste resultaat. Deze behandeling kun je ook prima combineren met de Medik8 Peeling Ogen en kan regelmatig (om de 3 tot 5 weken) worden herhaald.


MEDIK8 WHITEPEEL

Milde peeling die speciaal ontwikkeld is voor de huid met hyperpigmentatie. Een complete en zeer effectieve behandeling voor je gezicht, hals en decolleté op basis van diverse ingrediënten met verhelderende eigenschappen. White Balance therapie helpt bij het voorkomen van de verschijning van donkere vlekken en egaliseert zichtbare tekenen van vroegtijdige veroudering.


INHOUD BEHANDELING MEDIK8 PEEL:

  • Dubbele reiniging
  • Medik8 Peel
  • Bio Cellulose Vlies Masker
  • Afsluitende verzorging

NAZORG

Bescherm je huid goed beschermen met een voedende en verzorgende crème met SPF 50.

Je huid is na een peeling extra kwetsbaar, dus adviseren we je de eerste 48 uur voorzichtig te zijn met sauna en heet douche, baden of een chloorhoudend zwembad. Wacht met het gebruik van make-up tot gedurende 8 uur en het liefst 48 na de behandeling. Bezoek gedurende drie dagen na de behandeling geen sauna.  Stel de huid de eerste 14 dagen na de behandeling niet bloot aan direct zonlicht.

Gebruik de geadviseerde producten dagelijks, zo herstelt je huid zo goed en mooi mogelijk!


Nieuwsgierig geworden?

Wil jij ook kennismaken met de huidverbeterende Medik8 Peel treatment van Blush Skin Institute? Maak online een afspraak of neem contact op. Als je vragen hebt over jouw huid of de mogelijkheden die wij bieden, stel ze gerust!