In onze huid maken pigmentcellen het stofje melanine aan. Dit is een kleurstof die de kleur van je huid bepaalt. Pigmentvlekken ontstaan doordat de aanmaak van melanine in de war is of verstoord wordt. Dit kan komen door huidirritatie, hormonen, erfelijkheid of te veel zonlicht. Pigmentvlekken ontstaan vaak op plekken die het meest aan de zon worden blootgesteld.

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken:

  • Zwangerschapsmasker
  • Ouderdomsvlekken
  • Pigmentvlekken door huidirritatie
  • Aangeboren pigmentvlekken
  • Zonnevlekken

Bijna alle soorten van pigmentvlekken kunnen worden verminderd en soms zelfs verdwijnen. Met de juiste behandelingen is het eerste resultaat meestal al snel zichtbaar.

Pigmentvlekken


AFSPRAAK MAKEN

In een vrijblijvend intakegesprek bepalen we samen welke behandeling het meest geschikt voor je is.

Om een nog beter beeld van jouw huid te krijgen, kan ook de skin analyse ingezet worden. Met de Observ 520Ô krijgen we een uitgebreid en objectief beeld van jouw huid, de huidstructuur en de diepere huidlagen. We maken zes verschillende foto’s met diverse belichtingen. Op die manier wordt het onzichtbare in jouw huid zichtbaar!

Ook als je geen huidklachten hebt, helpt een huidscan om te bepalen welke factoren jouw ideale huidconditie in stand houden en hoe je jouw droomhuid kunt behouden.

Afspraak maken Terug naar overzicht