De huid in de diepte vernieuwen, verstevigen en egaliseren, zonder oppervlakkige schade aan te richten met een minimale downtime. Medische microneedling, ook wel Collageen Inductie Therapie (CIT) genoemd. Littekens, grove poriën, vlekjes, lijntjes en andere huidoneffenheden worden minder zichtbaar na elke behandeling. Blush Skin Institute maakt gebruik van het eerste FDA goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld: de SkinPen. Hierdoor tillen we microneedling naar het hoogste niveau. Dat is zichtbaar én voelbaar.


Hoe werkt SkinPen microneedling?

Medische microneedling wordt ook wel Collageen Inductie Therapie genoemd. Met SkinPen microneedling worden door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling activeren wij het natuurlijk herstelproces diep in de huid waardoor nieuw collageen (type 3) en Elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Medische microneedling is effectiever en zorgt daardoor voor een zichtbaar resultaat.


Indicaties SkinPen microneedling

Een SkinPen microneedling behandeling kan voor vele indicaties ingezet worden, zoals acné-littekens, pigmentvlekjes na acné of huidschade, grove poriën, fijne lijntjes, huidveroudering, littekens, rode striae, dunne/doffe of verslapte huid, rosacea en zonschade. Medische microneedling is toepasbaar bij alle huidtypen, van licht tot donker. U kunt het hele jaar veilig behandeld worden met de SkinPen.


Wat maakt micro-needling met de SkinPen zo uniek en effectief?

De SkinPen is het eerste FDA (Food and Drug Administration) goedgekeurde microneedling apparaat ter wereld en heeft als enige een medisch CE-keurmerk klasse II en een ISO13485 certificaat. De naalddiepte kan in tegenstelling tot veel andere microneedling apparaten op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoor nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan gewenst. De steriele naaldjes van medisch roestvrijstaal behouden hun scherpte en hardheid de gehele behandeling. Hierdoor kan de SkinPen als enige microneedling apparaat bewezen zuivere microkanaaltjes maken. Dit is beide uniek en de veiligheid van de behandeling is hiermee gewaarborgd. De SkinPen past zich met zijn kracht en druk aan op de contouren en de diepte van de huid. De SkinPen glijdt zo moeiteloos over de huid met een continue intensiteit tijdens de gehele behandeling. Dit maakt medische microneedling niet alleen effectiever, maar ook comfortabeler.


Voorbereiding op de SkinPen behandeling

 • Wij adviseren om de huid voorafgaand aan de behandeling minimaal vier weken niet bloot te stellen aan zon, zonnebank of zelfbruiner.
 • Stop twee dagen vooraf aan de behandeling met het gebruik van vitamine A-zuur, retinol, benzoylperoxide of lokale antibiotica.
 • Onderga geen intensieve behandelingen (zoals harsen) in het gezicht in de laatste twee weken voor de behandeling.
 • Als u overgevoelig bent voor een koortslip raden wij aan om L-lysine supplementen te slikken: twee weken voor en tijdens de kuur om een herpes uitbraak te voorkomen.
 • Tot slot vragen wij u om met een gereinigde huid op behandeling te komen. De huid oppervlakkig verdoven met een verdovende crème is niet nodig.

INHOUD BEHANDELING

 • Dubbele reiniging
 • Desinfecterende reiniging
 • Microneedling met serum Skinfuse Lift HG
 • Afsluitende verzorging
 • In de prijs is inbegrepen het serum Skinfuse lift HG EN Skinfuse RESECUE creme krijt u meenaar huis.

Duur van de behandeling: 45 minuten

Prijs van de behandeling:

Gehele gezicht: losse behandeling € 195,-  **Aanbieding voor 175,- per behandeling

 

Duur van de behandeling: 60 minuten

Gehele gezicht, hals en decolleté: losse behandeling € 225,-

Gehele gezicht, hals en decolleté: in een kuurvorm € 199,-


Nazorg

Na de behandeling zal je huid er wat rozerood uitzien en wat prikkend en warm aanvoelen. Na een paar dagen wordt dit minder. Door de versnelde celdeling kan je huid ook licht gaan schilferen: de dode huidcellen laten los.

Na de behandeling ontvang je twee nazorgproducten om het herstel te bevorderen. De eerste 24 uur brengt je de HG Lift aan, naar behoefte. Pas 24 uur na de behandeling mag je de huid reinigen met een milde cleanser. Dep de huid hierna voorzichtig droog met een schone handdoek en breng de RESCUE Balm aan op de behandelde huid. Deze crèmes helpen je huid optimaal te kalmeren en verzachten en minimaliseren de kans op een allergische reactie. Na deze 48 uur mag je weer overgaan op je gebruikelijke verzorgingsregime. Vraag aan je huidspecialist welke huidproducten je het beste kunt gebruiken voor het optimale resultaat

Je huid is extra kwetsbaar, dus we adviseren je de eerste 48 uur voorzichtig te zijn met sauna en heet douchen of baden. Wacht daarnaast met het gebruik van make-up tot gedurende 8 uur en het liefst 48 na de behandeling. Bezoek gedurende drie dagen na de behandeling geen sauna of een chloorhoudend zwembad. De eerste 14 dagen na de behandeling mag de huid niet worden blootgesteld aan direct zonlicht. Het is belangrijk om je huid goed te beschermen met SPF 30.

Daarnaast is het belangrijk de geadviseerde producten dagelijks te gebruiken, om je huid zo goed en mooi mogelijk te laten genezen.


Aandachtspunten na de SkinPen behandeling

 • Niet krabben aan de behandelde huid.
 • Het behandelde gebied niet harsen of epileren tijdens de behandelkuur.
 • Voorkom heet douchen, sauna, zwemmen en baden gedurende de eerste 24 uur na de behandeling.
 • Voorkom zoveel mogelijk fel zonlicht tot vier weken na de behandeling. Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge UV-beschermingsfactor van minimaal spf 30.
 • Het behandelde gebied camoufleren met make-up mag na de eerste 24 uur. Wij adviseren de kalmerende en ademende foundation van Oxygenetix.

Aantal benodigde behandelingen

We plannen een vervolgafspraak over drie of vier weken, met een maximum van zes weken. Bij een behandeling gericht op huidverjonging wordt een minimum van drie behandelingen geadviseerd. Bij een behandeling van acne-littekens en andere intensere indicaties, adviseren we zes behandelingen. De aanmaak van collageen is een langdurig proces en het is bewezen dat gedurende maanden de resultaten nog steeds toenemen.


Vergoeding door zorgverzekeraar

Als u aanvullend verzekerd bent en afhankelijk van uw pakket worden SkinPen behandelingen van acné-littekens in het gezicht geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit uw zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.


Nieuwsgierig geworden?

Wil jij ook kennismaken met de Skinpen Medische MicroNeedling – behandeling van Blush Skin Institute? Je kunt online een afspraak boeken of contact opnemen voor het inplannen van een afspraak. Als je vragen hebt over jouw huid of de mogelijkheden die wij bieden, stel ze gerust!