Microneedling pigmentbehandeling voor het behandelen van pigmentvlekken.

Microneedling therapie is een doeltreffende dieptebehandeling waarbij de diepere huidlagen worden gestimuleerd tot de aanmaak van collageen en elastine. Met microneedling maken we hele kleine gaatjes in de huid. Tegelijkertijd sluizen we een werkstof met ampullen in de huid die de strijd aan gaan met pigmentvlekken. Hierdoor zullen de pigmentvlekken minder zichtbaar worden. Het voordeel van deze behandeling is zijn meervoudige werking waardoor de huidstructuur zal verfijnen en fijne lijntjes en rimpels minder diep zullen worden.


NOG MEER BEHANDELMOGELIJKHEDEN MET MICRONEEDLING

Naast acne littekens kunnen we met microneedling meer behandelen:

 • Fijne lijntjes en rimpeltjes
 • Anti-aging
 • Zonbeschadigde huid
 • Grove poriën / grove huidstructuur
 • Acne en acnelittekens
 • Grauwe en doffe huidskleur
 • Slappe huid
 • Wallen en kringen onder de ogen

Is de behandeling pijnlijk?

Dit is nogal persoonlijk omdat de ene persoon een hogere pijngrens heeft dan de ander. Je voelt het wel maar wat we ook vaak horen is dat het “kriebelt” op de huid. Het voordeel is ook dat wij per behandelgebied de lengte en snelheid zelf kunnen instellen. Het voorhoofd is wel de meest gevoelige plek.

Behandelingen kunnen met of zonder verdoving uitgevoerd. Tijdens de intake wordt dit met je besproken.

Indien je kiest voor verdovende creme, dan  kan je daarvoor Emla-crème aanvragen bij uw huisarts. Breng de Emla-crème aan op de huid, 45 minuten voor de behandeling. Deze crème verdooft de opperhuid waardoor de behandeling niet of nauwelijks als pijnlijk wordt ervaren.


MICRONEEDLING – Dermapen IN KUURVORM

Om de beste resultaat te kunnen behalen is het belangrijk om te starten met een kuur van 6 behandelingen. Na de kuur ga je het resultaat onderhouden met één nabehandeling per 3 à 4 maanden. De aanmaak van collageen heeft tijd nodig en hiervoor trekken wij 6 tot 8 maanden uit. Tijdens een kuur kom je 6 keer om de 2 weken voor een behandeling.

 

INHOUD BEHANDELING PIGMENT BEHANDELING:

 • Dubbele reiniging;
 • Desinfecterende reiniging
 • Microneedling met ampul
 • Hydraterend en kalmerend vliesmasker
 • Afsluitende verzorging

 

Duur van de behandeling is 60 minuten
Prijs van de behandeling: een losse behandeling €  99,- euro

 

Te verwachten resultaat

Na twee tot drie behandelingen is de eerste verbetering al goed zichtbaar. Je huid is zuiverder, egaler en strakker. De aanmaak van nieuw bindweefsel in je huid is echter een geleidelijk proces, dat zich onder je huidoppervlak afspeelt. Het heeft meer tijd nodig om het gewenste eindresultaat te bereiken. Je huid zal pas na een aantal maanden zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn.

Nazorg

Na de behandeling zal je huid er wat roze-rood uitzien en wat prikkend en warm aanvoelen. Na een paar dagen wordt dit minder. Door de versnelde celdeling kan je huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Het is belangrijk om je huid goed te beschermen met een voedende en verzorgende crème met SPF 50.

Je huid is extra kwetsbaar, dus adviseren wij je de eerste 48 uur voorzichtig te zijn met sauna en heet douchen of baden. Wacht daarnaast met het gebruik van make-up tot gedurende 8 uur en het liefst 48 na de behandeling. Bezoek gedurende drie dagen na de behandeling geen sauna of een chloorhoudend zwembad. De eerste 14 dagen na de behandeling mag de huid niet worden blootgesteld aan direct zonlicht.

Daarnaast is het belangrijk de geadviseerde producten dagelijks te gebruiken, om je huid zo goed en mooi mogelijk te laten genezen.

 

Nieuwsgierig geworden?

Wil jij ook kennismaken met de huidverbeterende MicroNeedling – Dermapen Pigmentbehandeling van Blush Skin Institute? Je kan online een afspraak boeken of neem contact op voor het inplannen van een afspraak. Als je vooraf vragen hebt over jouw huid en de mogelijkheden die wij bieden, stel ze gerust!