In dit blog vertellen we je wat je kunt doen aan acne en ernstige acne. Pukkels, puistjes en littekens kunnen ontzettend vervelend zijn en een behoorlijke impact hebben op je dagelijkse leven. Gelukkig bieden we acnebehandelingen aan die geweldige resultaten opleveren. En heb jij last van de littekens die acne achterlaat? Wij als Blush, huid- en acne specialist weten er wel raad mee!

 

Wat zijn eigenlijk de oorzaken van ernstige acne?

Acne is een huidaandoening die wordt veroorzaakt door verstopte of ontstoken talgklierfollikels en is het gevolg van één of meerdere oorzaken. De meesten zullen je wel bekend voorkomen, maar er zitten er vast een paar tussen waar je niet zo snel bij stil staat:

 

  • (te) Vet eten
  • Stress!
  • Hormoonschommelingen
  • Een kussensloop dat nodig in de was moet
  • Het scherm van je mobiele telefoon (!)
  • Gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten
  • Onhygiënische make-up borstels (reinigen met een mild sopje)
  • Slapen met make-up op je gezicht
  • Een huid die niet goed gereinigd is

 

Nu je weet wat de oorzaken zijn van acne, weet je ook wat je alvast zelf kunt doen om acne te voorkomen of te verminderen. 😉

 

Algae Peel behandeling bij acne

Goed nieuws! Bij Blush Skin Institute bieden we je behandelingen aan die speciaal gericht zijn op het verminderen van acne. Naast onze klassieke acnebehandeling, chemische peelings, microneedling met speciale zuren bieden we je de Algae Peel behandeling. De kruiden in deze peeling hebben een geweldig effectieve werking op het verminderen van acne: de peeling kalmeert je huid, remt ontstekingen en reinigt poriën diep.

 

Littekens als gevolg van acne

Als je last hebt van die vervelende littekens die acne achterlaat: geen zorgen! Van onze  Microneedling en dermabrasiebehandelingen knapt de huid die kampt met littekentjes enorm op. Met Microneedling brengen we zeer dunne naaldjes in de huid waardoor de huid zichzelf gaat herstellen en vernieuwen. De naaldjes brengen tegelijk een serum met actieve werkstoffen snel en diep de huid in, met als resultaat een strakkere, stralende en een egale huid De huid gaat nieuw collageen aanmaken en zo worden de acnelittekens van binnenuit opgevuld, waardoor ze minder diep worden.

 

De Microdermabrasie Diamant behandeling haalt gecontroleerd het bovenste laagje van de huid en maakt de huid toegankelijk voor het insluizen van werkzame stoffen. Het stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen, elastine en collageen. Grove poriën worden fijner en littekentjes vervagen. Superfijn: je ziet meteen resultaat.

 

 

Check je zorgverzekering

De behandeling van acne in het gezicht kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Dit is afhankelijk van jouw aanvullende verzekeringspakket. Vraag je zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Wij zijn aangesloten bij het Anbos.

Je ziet het, ernstige acne is goed te behandelen. Dus blijf er niet mee rondlopen maak een afspraak voor een uitgebreid intakegesprek en uitgebreide huidanalyse met de Observ 520, Doen!